Pirkanmaan hyvinvointialue

Näkemystä ja kokemusta valtuustoon.

EHDOKAS 369

Asiakkaan tarpeiden mukaiset palvelut. Tuen tarpeen ilmetessä sitä tarjotaan. Palvelua on oltava saatavilla nopeasti esim. mielenterveyspalveluiden tarjonta on täysin riittämätöntä. Keskusteluapua tulisi olla tarjolla nopeasti ja helposti läheltä. Keskustelu mahdollisuudet saattavat ehkäistä sairauden tilan vakavoitumisen.

Hoitotarvikkeita on saatava tarpeen, ei kiintiön mukaisesti.

Ennaltaehkäisevä näkökulma kehittämisen keskiössä. Ongelmiin varhainen

puuttuminen ja niiden ennaltaehkäisy tuovat kustannustehokkuutta, kun järeämpiä toimenpiteitä ja puuttumisia tai erikoissairaanhoidon palveluita ei tarvita.

Meillä ei ole varaa hoitojonoihin. Tällä hetkellä ihmiset odottelevat sairaslomilla lääkäripalvelua, tutkimuksia ja hoitoja sekä saadakseen kuntoutusta. Tavoitteena on ihmisen nopea toipuminen, paluu takaisin töihin, veroja maksamaan.

Hoitoon osallistuvien tahojen merkitys on myönnettävä ja epäkohdat on korjattava. Palkan pitää vastata työn vaativuutta. Kun työtehtävät lisääntyvät, niin palkan pitää mukautua muutokseen. Omais- ja perhehoidon mahdollisuudet on otettava tehokkaammin käyttöön. Työelämäjoustot keskusteluun ja niiden merkitys omaisen hoidon mahdollistajina.

Turvallisuudesta ei tingitä. Henkeä uhkaavissa tilanteissa ensihoito pitää saada paikalle nopeasti. Liian pitkät välimatkat heikentävät potilaan selviämisen mahdollisuuksia ja kuntoutumista.

Hoitoa on tarjottava kokonaisvaltaisesti. Ihmisen hyvinvointi vaatii sosiaalisen, fyysisen ja psyykkisen terveyden tasapainon, joten hoidossa on huomioitava esim. yksinäisyyden vaikutus hyvinvointiin, joka voi oireilla fyysisin oirein.

Matkalla valtuustoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *